dle 9.7 8DLE
 
Інформація по новині
  • Переглядів: 1772
  • Автор: orusia voznuk
  • Дата: 29-05-2013, 15:48
29-05-2013, 15:48

Любартівські читання

Категорія: Новини

22-23 травня 2013р. В Луцьку у заповіднику «Старий Луцьк» відбулася ХІ - а наукова конференція «Любартівські читання».
Любартівські читанняВступне слово говорив директор Державного історико-культурного заповідника міста Луцька Павло Рудецький, дякував місцевій владі за їхню підтримку та сприяння. «Основа мета заходу - дати якнайбільше інформації щодо історичних пам’яток, культури, архітектури, археології, для науковців, студентів та всіх небайдужих, хто цікавиться історією нашого краю. Справа в тім, що конференція є фаховою, її учасники займаються саме тематикою Волині, міста Луцька. Конференція зібрала широке коло науковців з усієї України. Це представники Києва, Львова, Рівного, Острога, Нетішина, Володимира-Волинського. Тематика конференції є дуже широкою – це культура, архітектура, історія, археологія різних історичних епох. Інформацію подають з посиланнями на джерела, архівні документи, старі ілюстрації», - розповів директор Державного історико-культурного заповідника Павло Рудецький.
«Це надзвичайно важлива подія у житті міста, адже скільки б ми не вивчали його історію, завжди залишаються куточки, куди не дістатися. І завдяки таким конференціям можна почерпнути щось нове, привідкрити таємничу завісу древнього Лучеська», - зазначила начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Наталія Бунда.Місцевий краєзнавець Вальдемар Пясецький розповідав про історію виникнення луцьких меморіалів часів Першої світової війни.
Про проблеми збереження Окольного замку в місті розповів головний спеціаліст з питань реставрації та реконструкції Управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Петро Троневич.
За словами директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, це одна з найцікавіших подій у плані презентації міста та дослідження його історії. Велику надію покладають на досі недосліджені матеріали в державних запасниках, фондах музею, та архівах.
Під час заходу презентували збірник «Старий Луцьк», який містить дослідження учасників конференції. До презентованого збірника «Старий Луцьк», обсягом у 400 сторінок, входять матеріали учасників конференції, близько 40 авторів.
Любартівські читання
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сай як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім’ям.
Информація
Користувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть лишати коментарі до даної публікації.

Хмарка тегів

Архів новин

Березень 2024 (2)
Лютий 2024 (4)
Січень 2024 (3)
Грудень 2023 (3)
Листопад 2023 (4)
Жовтень 2023 (4)
^