dle 9.7 8DLE
 
Історико-культурний заповідник "Стародавній Володимир" » Новини » Володимир-Волинський відвідав Блаженніший Святослав Шевчук
Інформація по новині
  • Переглядів: 2583
  • Автор: orusia voznuk
  • Дата: 31-03-2013, 20:03
31-03-2013, 20:03

Володимир-Волинський відвідав Блаженніший Святослав Шевчук

Категорія: Новини

Володимир-Волинський відвідав Блаженніший Святослав Шевчук29 березня в рамках візиту до Луцького екзархату Блаженніший Святослав Шевчук глава УГКЦ відвідав храм Священномученика Йосафата у Володимирі-Волинському
Вперше за 21 рік незалежності патріарх Греко-католицької Церкви відвідав наше древнє місто. Володимир-Волинський – це земля, з якої вийшов український святий, мученик і апостол єдності Йосафат Кунцевич. Блаженнійший Святослав відслужив акафіст до священномученика Йосафата та звернувся до вірян з проповіддю в якій особливий наголос зробив на стриманості, яка так необхідна в період Великого посту. Разом з тим не оминув глава УГКЦ і питання єдності Церков.
«Для нас постать святого Йосафата є особливо значущою… Під час моїх відвідин Рівного, Луцька, Здолбунова, Дубна всі люди, яких я зустрічав, питали мене, коли ж нарешті Церкви в Україні об’єднаються? Коли ж настане момент, що українці зможуть втішатися єдиною помісною Церквою, - Церквою Київської традиції, яка народилася 1025 років тому. Що зробити для того, аби Церква відновила свою первісну єдність? Гадаю, постать Йосафата дає нам унікальну відповідь. Бо саме наша Церква має його як першого мученика за єдність Христової Церкви. Він є той, хто віддав своє життя, щоб усі були єдині», - наголосив Блаженнійший Святослав. А на згадку про зустріч Блаженніший Святослав залишив кожному вірному маленьку іконку Київської Оранти.
Важливою подією в житті володимирських греко-католиків, а також усієї УГКЦ стало освячення наріжного каменя під будівництво Паломницького центру святого Йосафата, яке звершив Блаженніший Святослав. Саме на тому місці стояв давній храм Святої великомучениці Параскевії (сер. XV ст.), у якому прийняв таїнство Хрещення св. Йосафат, архиєпископ Полоцький і Вітебський, перший священномученик Унійної Церкви, уродженець м. Володимира-Волинського.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сай як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім’ям.
<
Ярослава

6 квітня 2013 20:50

Інформація по коментарю
  • Група: Гости
  • ICQ:
  • Реєстрація: --
  • Статус:
  • Публікацій: 0
  • Коментарів: 0
Візит пройшов чудо. Сказані були потрібні слова про обєднання, про постать Йосафата Кунцевича. Сам Блаженнійший у мене викликав надзвичайно теплі почуття. Від нього віяло мудрістю, добром та непідробною щирістю.
Информація
Користувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть лишати коментарі до даної публікації.

Хмарка тегів

Архів новин

Березень 2024 (2)
Лютий 2024 (4)
Січень 2024 (3)
Грудень 2023 (3)
Листопад 2023 (4)
Жовтень 2023 (4)
^